Jak chutná výběrová káva z Argentiny?
Argentinská káva se vyznačuje jemnou, sladkou a mírně ovocnou chutí. Charakterizuje ji nižší kyselost, střední plnost a delikátní aroma. Typickými odrůdami argentinské kávy jsou například Typica, Bourbon nebo Catuai.
Často se pěstuje v nadmořské výšce nad 1000 metrů, což přispívá ke vzniku kvalitních zrn. Argentinské kávy se vyznačují také vyššími cenami, díky čemuž patří mezi luxusní a vyhledávané druhy kávy.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na mimořádně jemný a krémový likér z kokosového mléka
Bez vajec a bez vaření, tudíž jednoduchý a během chvilky připravený. K tomu navíc likér mimořádně krémový a jemný, doplněný lehkým tónem exotiky,…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak z dýňového pyré připravit rychlý a osvěžující mléčný shake | recept
Neskutečně rychle připravený mléčný shake, který inspiruje k zapojení dýňového pyré nejen do slaných a sladkých pokrmů, ale i do lahodných drinků…
Jak rychle a zastudena připravit skvostný Baileys likér | recept
Pouze silná černá káva je pro tento skvostný Baileys likér potřebná horká, vše ostatní se do likéru přidává rychle a zastudena. Výsledná konzistence j…
Jak z ovoce a svařáku upéct sladký a voňavý čaj na zahřátí
Není nic jednoduššího než pekáč plný šťavnatého ovoce osladit cukrem, přelít svařákem a provonět rumem a v troubě pak pečením přeměnit ve sladké…