Jak bezpečně smažit a péct
Vybrat si v nabídce olejů ten vhodný pro smažení a pečení není úplně jednoduché. Důležitým faktorem je stabilita oleje při vysokých teplotách a jeho kouřový bod. Zdraví prospěšnější jsou obecně oleje lisované za studena, tedy nerafinované, protože rafinací se olej znehodnocuje a může obsahovat i zbytky rozpouštědel. Na druhou stranu jsou rafinované oleje odolnější při vyšších teplotách, déle vydrží a jsou neutrální chuti. Pojďme se podívat na nejlepší oleje pro restování, prudké smažení nebo pečení.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak se vyznat v olejích na vaření
Jak se vyznat v olejích na vaření | rady a tipy. Slunečnicový olej, řepkový, olivový, ale i kokosový. Toto jsou příklady čtyř známých olejů, které se…
Jak výhodná je konzumace biopotravin pro naše zdraví
Biopotravina je produktem ekologického zemědělství. Poznáme ji tak, že je označena logem EU (motiv listu s evropskými hvězdami) a národním logem BIO (…
Jak upéct pizzu z polenty | recept
Jak upéct pizzu z polenty | recept. Polenta je kaše připravená z kukuřičné mouky nebo krupice rozmíchané ve vodě. Podává se jako samostatný…
Jak připravit ghí
Ghí | postup přípravy. Ghí je indický název pro tzv. přepuštěné máslo. I u nás je tato úprava másla tradičně používaná. Připravuje z kravského másla a…
Jak zdravěji sladit
Jak zdravěji sladit | tipy. Sladké máme rádi skoro všichni a i ten, kdo si zrovna nepotrpí na cukrovinky, potřebuje sladkou složku jídla – třeba v pod…