Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na bolest zad

Jak na bolest zad

Bolest zad je nepříjemnou záležitostí postihující velkou část populace. Na vině je hlavně životní styl. Všeobecně roste podíl sedavého zaměstnání či naopak několikahodinové práce na nohou. Na zaměstnance je kladen velký tlak. Volného času jim zbývá méně než dřív. Zároveň s tím se zkracuje i doba, v níž se lidé mohou věnovat aktivnímu odpočinku a cvičení. Je žádoucí najít si i přes pracovní vytížení čas pro sebe a svá záda. Ulevit jim můžete třeba speciálními cviky nebo opatřeními zajišťujícími úlevu. Snažte se o správné držení těla, občas vyměňte židli za gymnastický míč, vybírejte kvalitní matrace pro zdravý spánek a držte si optimální váhu.

 

1

Potíže s klouby

Obtíže s klouby často způsobují závažná onemocnění nebo změny způsobené přirozeným stárnutím. Mnohdy za nimi však stojí pouze dočasné rizikové faktory. Projevy nemocných kloubů jsou ve většině případů totožné. Značně se zhoršuje pohyblivost, vznikají otoky a nastupují úporné bolesti. Abyste svým kloubům ulevili, řiďte se několika radami ulevujícími od bolesti. Vyhýbejte se nadváze, pravidelně sportujte. K tomuto účelu jsou nejlepší venkovní aktivity prováděné v přírodním terénu. Myslete na to, že v zimních měsících je dobré nenastydnout. Prochladnutí potíže s klouby ještě zhoršuje. Oblíbenými léčivými prostředky na klouby jsou léčivé gely.

 

2

Namáhané svaly

Bez správného fungování svalů se naše tělo neobejde. Je proto nutné o ně náležitě pečovat. Namáhané svaly se nejčastěji vyskytují u aktivních a profesionálních sportovců pravidelně zatěžujících tělo. Při nedodržení doporučených zásad svaly nepříjemně tuhnou, otékají a v neposlední řadě citelně bolí. Úlevu přináší ledování, pravidelné masáže, důkladné protažení po fyzické námaze či posilování. Informace o příčinách a odstranění bolestí zad, kloubů a svalů naleznete na www.olfen.cz.

Autor: Anonym
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zmírnit kocovinu | rady
Jak zmírnit kocovinu | rady
Jak zmírnit kocovinu | rady. Večírky má rád téměř každý. Pivo i víno teče proudem, všichni se smějí a každou chvíli přistane na stole tác s panáky. Po…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.