Jak uvařit mexický ohnivý hrnec | recept
Mexický ohnivý hrnec | recept. Ohnivý hrnec, jak je patrné již podle názvu, je inspirován mexickou kuchyní. Ta ve velké míře používá různé druhy fazolí, paprik, rajčat a velmi často jsou jídla pálivá. Následující recept kombinuje všechny oblíbené mexické ingredience, takže i nepopulární fazole. Tady jim to ale sluší. Uvedené množství jednotlivých surovin není nutné přesně dodržet, kombinujte podle sebe. I originální recept od každého kuchaře chutná jinak.
Co je potřeba
- 500 g mletého hovězího masa
- 200 g barevných fazolí
- 1 cibule
- 400 g rajčat
- 2 barevné papriky
- 150 ml rajčatové šťávy
- špetka chilli
- sůl
- olej
- 2 bobkové listy
- oregano
- 3 stroužky česneku
- 1 pikantní klobása
- vývar nebo voda na podlévání
- strouhaný sýr na posypání (lze vynechat)
Krok 1
Na několika lžících oleje osmahněte drobně nakrájenou cibuli a česnek do sklovita.
Krok 2
Přidejte mleté maso a opečte ho. K opečenému masu přidejte kousky rajčat a proužky papriky. Osolte, přidejte koření, zalijte rajčatovou šťávou a za občasného promíchání duste doměkka. Podle potřeby dolévejte vodu nebo vývar. Hotové jídlo má být husté, proto tekutinu přidávejte s rozvahou.
Krok 3
K téměř hotovému pokrmu přidejte uvařené fazole. Fazole si uvařte předem (nechte je přes noc namočené ve vodě a pak bez soli uvařte doměkka). Chcete-li si ušetřit práci, přidejte fazole z konzervy, na výběr je mnoho druhů a značek. Fazole krátce prohřejte a na závěr do hrnce vhoďte na kolečka nakrájenou pikantní klobásu.
Krok 4
Výsledný pokrm je hustý, lehce pálivý a velmi sytý. Kdo chce, na talíři si ho může posypat strouhaným sýrem. Vhodnou přílohou je chléb.