Jak upéct kuřecí křupavé kousky | recept
Kuřecí křupavé kousky | recept. Křupavé kousky kuřecího masa, upečené podle následujícího receptu, potěší zejména ty, jež mají v oblibě jistý řetězec rychlého občerstvení. Netvrdím, že chuť je zcela totožná, ale rozhodně může kuřeti jistého plukovníka konkurovat. Vyzkoušejte kuřecí křupavé kousky podle následujícího receptu a uvidíte.
Co je potřeba
- 1 kg kuřecích dílů i s kůží (křídla, stehýnka, hřbety)
- 2 polévkové lžíce sojové omáčky
- 1 kávová lžička mletého zázvoru
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky sladké nebo pálivé papriky (podle chuti)
- 150 g bramborových lupínků
- lžíce hladké mouky
- trochu oleje
Krok 1
V misce prošlehejte sojovou omáčku s kořením a solí. Kombinaci koření můžete zvolit podle vlastní chuti, nemusíte se řídit předpisem. Já mám nejraději tuto směs.
Krok 2
Celé kuře i s kůží naporcujte na malé kousky, nebo rovnou kupte již připravené kuřecí kousky v obchodě. Maso v misce dobře promíchejte v koření, kousky musí být obalené ze všech stran. Maso v marinádě nechte hodinu až dvě odpočinout.
Krok 3
Připravte si obalovací směs. Potřebujete k tomu sáček bramborových chipsů – slané či paprikové. Sáček propíchněte, vytlačte vzduch a paličkou na maso brambůrky roztlučte na malé kousky. Tímto postupem si neuděláte zbytečný nepořádek v kuchyni.
Krok 4
Drť z chipsů v misce na obalování promíchejte s hladkou moukou. Kousky kuřete ve směsi obalujte. Nebojte se přitlačit, aby se na maso nachytalo co nejvíc drobků.
Krok 5
Plech vyložte papírem na pečení a ten potřete olejem. Pak na něj poskládejte obalené maso. Pečte v troubě při 220 °C. Asi po 15 minutách kousky otočte a dopékejte ještě zhruba 15 až 20 minut po druhé straně. Upečené kousky mají hezkou načervenalou barvu. Doba pečení je orientační, uzpůsobte ji podle potřeby. Ať vám chutná!