jaktak.cz

Jak udělat kedlubnové karbanátky | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat kedlubnové karbanátky | recept. Už jste někdy ochutnali zeleninové karbanátky? Přiznám se, že já je také jedla poprvé a rozhodně ne naposled. Karbanátky je údajně možné připravit z kadeřávku, brokolice, zelí nebo kedlubnu. Zkoušela jsem kedlubnovou verzi a je to můj jasný favorit, mám-li vybírat z této tepelně upravené zeleniny. O recept na kedlubnové karbanátky se s vámi podělím.

Co je potřeba

  • 1 větší kedluben
  • 2 lžíce kukuřičné nebo sojové mouky
  • 4 lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • majoránka
  • strouhanka na zahuštění
  • sádlo

Krok 1

Oloupanou kedlubnu nastrouhejte na hrubší nudličky. Nezáleží na odrůdě, použít můžete i kedlubnu Gigant.

Krok 2

Do misky k rozstrouhané kedlubně přidejte ovesné vločky, společně směs promíchejte a nechte asi 20 minut stát. Zelenina uvolní šťávu, která se do vloček vsákne a ty nabobtnají. Pak přidejte všechny ostatní předepsané ingredience a společně vše promíchejte.

Krok 3

Směs zahustěte strouhankou a vypracujte hmotu stejné konzistence, jako byste pracovali s masem. Navlhčenýma rukama tvořte karbanátky asi 1 cm vysoké. Pokládejte je na plech s malým množstvím tuku. Nejlepší je vepřové sádlo, dodá placičkám masovou chuť.

Krok 4

Pekáček vložte do vyhřáté trouby a při 200 °C karbanátky upečte dozlatova. Během pečení je obraťte, aby měly hezkou barvu z obou stran. Podávejte teplé i studené jako samostatný pokrm bez přílohy nebo s bramborovou kaší. Karbanátky nemusíte péci jen v troubě, lze je  smažit na pánvi, spotřeba tuku je ale vyšší.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-kedlubnove-karbanatky-recept.html