Jak připravit gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept
Gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept. Ráda připravuji jídla z drůbežího masa. Jsou rychle hotová, maso je krásně měkké a navíc lehce stravitelné. Drůbeží maso je chuťově nevýrazné, a proto se dobře kombinuje se zeleninou, ovocem i různými druhy koření. Dobré jídlo uvaří i nezkušená kuchařka bez receptu z kuchařské knihy. Stačí k tomu trocha odvahy k experimentům. Jeden takový recept následuje.
Co je potřeba
- 4 kuřecí nebo krůtí řízky
- 1 velká žlutá paprika
- plechovka 400 g konzervovaných rajčat
- 100 tvrdého sýru
- sůl
- olej na pánev
- čerstvé rajče
- worcesterová omáčka
- lžíce kaparů
Krok 1
Drůbeží prsa nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a z obou stran opečte na pánvi v horkém oleji. Poté opečené maso vyjměte a nechte prozatím stranou.
Krok 2
Do zbývajícího oleje vložte papriku nakrájenou na proužky, zalijte konzervovanými rajčaty i se šťávou a zakápněte přibližně lžičkou worcesterské omáčky. Prohřejte, přidejte lžíci kaparů a lehce osolte.
Krok 3
Do pekáčku vyskládejte připravené maso a na každý plátek navršte zeleninovou směs. Šťávu, která v pánvi zůstala, nalijte pod maso.
Krok 4
Nakonec vše posypte strouhaným sýrem (nebo přikryjte sýrovými plátky) a ozdobte kolečky rajčete. Vložte do rozpálené trouby na 220 °C a zapečte. Jakmile se sýr roztaví a lehce zrůžoví, je pokrm hotov. Podáváme s bramborem.