Jak na bulgurový salát | recept
Složitost:
Velmi lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Bulgurový salát | recept. Lehký bulgurový salát je výborný jako lehký oběd nebo večeře. Oříšková chuť pšeničného bulguru s opečeným kuřecím masem, svěží zeleninou a hořčicovou zálivkou je naprosto perfektní kombinace. Bulgurový salát je hotový za chvíli, a když mu dáte čas v lednici, aby se všechny chutě krásně propojily, uděláte nejlépe.
Co je potřeba
Recept na 4 porce:
- 300 g celozrnného pšeničného bulguru
- 500 g kuřecích nebo krůtích prsou
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 salátová okurka
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- sůl, pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice
- pár kapek balzamikového octa podle chuti
- jarní cibulka nebo pažitka
Krok 1
Bulgur uvaříme do měkka a necháme vychladit. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme. Ke konci osolíme a opepříme.
Krok 2
Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Připravíme zálivku z olivového oleje, hrubozrnné hořčice a balzamikového octa. Všechny suroviny na salát nakonec smícháme a necháme v lednici vychladit.