Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept
Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept. Vepřové maso s cibulí je další recept na jídlo z jednoho hrnce. Minimum surovin, práce i nádobí a výsledek je naprosto skvělý. Pokrm z vepřového masa se podává teplý i studený po rozležení. Ohřátý druhý den chutná ještě lépe. Pečené vepřové maso je výborným pohoštěním při posezení u piva. Upečte si vepřové maso v cibuli, nebudete litovat.
Co je potřeba
- 500 g vepřové plece
- 1000 g cibule
- 300 ml ostrého kečupu
- 1 ks pikantní paprikové klobásy
- sůl
- mletý černý pepř
- sádlo na vymazání
Krok 1
Nakrájejte 1 kilogram cibule na proužky. Práce je to nepříjemná, doporučuji využít kuchyňský robot.
Krok 2
Maso z vepřové plece nakrájejte na kousky.
Krok 3
Zapékací misku vymastěte sádlem a střídavě vkládejte vrstvy cibule, masa a kolečka klobásy. První a poslední vrstva musí být cibule. Vrstvu masa osolte a okořeňte mletým pepřem.
Krok 4
Naplněnou misku zalijte kečupem. Vložte do trouby a zapékejte při teplotě 200 °C do změknutí cibule. Podávejte s chlebem. Dobrou chuť!