Jak upéct voňavé muffiny s jablky | recept
Jak upéct voňavé muffiny s jablky | recept. Podzim voní jablky, skořicí a domácí pohodou. Voňavé muffiny s jablky jsou ideálním dezertem k teplému čaji i vítanou sladkou svačinkou na procházky přírodou. Suroviny na jejich přípravu máte pravděpodobně všechny doma, tak se rovnou můžete pustit do pečení. Úspěch v podobě vláčných muffinů je zaručen.
Co je potřeba
Co je potřeba
- ½ hrnku hladké mouky
- ½ hrnku polohrubé mouky
- ¾ hrnku třtinového cukru
- 2 hrnky jablek oloupaných a nakrájených na kostičky
- 1 vejce
- ¼ hrnku oleje
- mléko na zředění těsta (asi ½ hrnku)
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky muškátového oříšku
- špetka mletého hřebíčku
Krok 1
Nejprve oloupeme a nakrájíme jablka na drobné kostičky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, sůl, skořici, muškátový oříšek a hřebíček a zamícháme.
Krok 2
V druhé misce vyšleháme cukr vejce a olej a postupně přisypeme sypkou směs. Společně šleháme a dle potřeby rozředíme těsto mlékem. Nakonec přimícháme jablka.
Krok 3
Lžící plníme těsto do formiček na muffiny a pečeme v předehřáté troubě 20 až 30 minut. Upečení můžeme zkontrolovat pomocí špejle – těsto se na ni nesmí lepit.
Z muffinů lezce vytvoříme slavnostnější cupcakes pomocí karamelové polevy, kterou si připravíme z cukru (1/2 hrnku), másla (60 g) a smetany (1/4 hrnku). Máslo, cukr a smetanu přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme asi 5 minut.