Jak zapéct rybí filé se špenátem | recept
Zapékané rybí filé se špenátem | recept. Myslíte si, že spojení špenátu, rybího masa, sýra a vajec nebude k jídlu? Omyl! Kombinace těchto hlavních ingrediencí předkládaného receptu je zajímavá, „jedlá“ a dokonce velmi chutná. Můžete se sami přesvědčit. Vyzkoušejte zapékané rybí filé se špenátem. Řiďte se následujícím popisem.
Co je potřeba
- 400 g špenátu (hotového)
- 4 kousky rybího filé
- 3 vejce
- 100 g tvrdého sýra
- sůl
- česnek
- kousek másla
Krok 1
Uvařte špenát běžným způsobem a ochuťte jej česnekem. Hotový rozprostřete do máslem vymazané zapékací nádoby.
Krok 2
Rybí filé nechte rozmrznout, aby odtekla přebytečná voda. Pak ho osolte a položte do misky na špenát.
Krok 3
V jiné misce nebo hlubším talíři vidličkou rozšlehejte celá vejce se strouhaným tvrdým sýrem tak, aby se směs spojila. Sýr vyberte podle své chuti, musí však být vhodný k zapékání.
Krok 4
Sýrovo-vaječnou směs nalijte jako poslední vrstvu do zapékací misky. Povrch poklaďte tenkými plátky másla. Zapečte při 200 °C do zezlátnutí povrchu připravovaného pokrmu.
Krok 5
Servírujte s vařenými brambory nebo chlebem. Množství je uvedeno pro 4 dospělé strávníky, snadno si ho sami upravíte podle počtu připravovaných porcí. Přeji dobrou chuť!