Jak udělat jablkové knedlíky z tvarohového těsta | recept
Jablkové knedlíky z tvarohového těsta | recept. Jablečné knedlíky nejsou tak obvyklé, jako jsou knedlíky z jiných druhů ovoce. Přesto se v některých krajích dělají. Jejich zvláštností je to, že jablka jsou přimíchány přímo v těstě, neslouží jako náplň. Knedlíky se nesladí, proto se hodí i pro diabetiky. Jen se na závěr místo cukrového posypu zvolí přelití vhodným sirupem (šťávou z kompotu).
Co je potřeba
- 500 g tvarohu
- 300 g jablek
- špetka soli
- 3 vejce
- 6 navršených lžic hrubé mouky
- 6 navršených lžic krupice
- kukuřičný (bramborový) škrob
- mletá skořice
- máslo
- moučkový cukr (datlový, javorový nebo jiný sirup)
Krok 1
Jablka omyjte, oloupejte a vykrájejte jádřince. Pak je pokrájejte na drobné kostičky.
Krok 2
Z mouky, krupice, soli, tvarohu a vajec vypracujte těsto. Na závěr do něj přimíchejte připravená jablka. Těsto nechte půl hodiny odpočívat.
Krok 3
Hotové těsto se lepí, pracujte s vařečkou nebo si pomáhejte lžící. Knedlíčky tvarujte mokrýma rukama a dělejte je raději menší, aby se rychle provařily.
Krok 4
Knedlíčky pro jistotu obalte v kukuřičném (bramborovém) škrobu, pak se nerozvaří. Vhazujte je do vroucí vody rychle za sebou a vařte asi 10 minut. Než je scedíte, jeden překrojte, abyste zjistili, zda-li je uvařen.
Krok 5
Uvařené knedlíky promíchejte s rozpuštěným máslem, do kterého jste přidali mletou skořici. Na talíři je pocukrujte nebo přelijte sirupem. Kdo chce, přidá našlehanou šlehačku nebo mascarpone.