Jak upéct kokosovou bábovku s jablky | recept
Jak upéct kokosovou bábovku s jablky | recept. Ze záplavy receptů na bábovku dnes nabízím kokosovou s jablky, kterou si mohou dopřát i lidé nesnášející laktózu. Nahrazením předepsaného množství cukru sladidlem pro diabetiky je vhodná i pro osoby trpící diabetem. Ti šťastlivci, kteří nemají žádné omezení, ponechají cukr a kokosové mléko nahradí mlékem kravským. Všechny varianty jsou vyzkoušené a osvědčily se.
Co je potřeba
- 125 ml kokosového mléka (kdo může a chce, tak použije kravské mléko.)
- 4 celá vejce
- 180 g krupicového cukru (diabetici mohou cukr nahradit sladidlem vhodným pro pečení.)
- 300 g polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek na pečení
- 1 lžíce skořice
- 100 g strouhaného kokosu
- 150 ml oleje
- 200 g nastrouhaných jablek
Krok 1
V misce vyšleháme metlou celá vejce s krupicovým cukrem do pěny. Diabetici mohou cukr nahradit sladidlem vhodným pro pečení.
Krok 2
K vyšlehaným vejcím s cukrem vlijeme odměřené množství oleje a kokosového, popř. kravského mléka. Mouku předem promícháme s kypřicím práškem a skořicí, teprve pak ji zapracujeme do tekuté směsi.
Krok 3
Jablka rozstrouháme na hrubší nudličky. Jablka, pokud nechcete, nemusíte loupat, ve výsledku to nepoznáte. Přidáme je se strouhaným kokosem nakonec a vše dohromady dobře promícháme.
Krok 4
Připravené těsto vlijeme do bábovkové formy, předem vymazané tukem a vysypané strouhaným kokosem nebo moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C přibližně hodinu. Bábovka je vláčná a má intenzivní kokosovou vůni a chuť.
Bábovka je na řezu světlejší, obsahuje velké množství kokosu. Pro zajímavější strukturu se do těsta mohou přidat rozinky nebo jiné sušené ovoce pokrájené na drobné kousky.