Jak na nejjednodušší a nejrychlejší dortový korpus | recept
Jak na nejjednodušší a nejrychlejší dortový korpus | recept. Chystáte rodinnou oslavu a budete péct dort? Podělím se s vámi o osvědčený recept na ten nejjednodušší a nejrychlejší dort, který se každému zaručeně povede. Vyzkoušejte si připravit dortový korpus podle našeho fotoreceptu.
Co je potřeba
Na korpus:
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 120 ml oleje
- 100 ml vlažné vody
- 4 celá vejce
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 3 polévkové lžíce kakaa
Polevu, krém a přízdobu zvolte podle svého uvážení.
Krok 1
Na přípravu těsta budete potřebovat mixér. Nezáleží na tom, jaký mixér použijete. Těsto umixujete i pomocí ponorného mixéru ve vyšší nádobě. Nádoba musí být raději vyšší proto, aby se mixované přísady nerozstřikovaly a neznečistily okolí. Všechny suroviny na korpus by měly mít stejnou teplotu (kromě vody, ta musí být teplá). Včas si tedy vyndejte vejce z chladničky.
Krok 2
Vodu, celá vejce, cukr, olej a kakao vyšlehejte v mixéru. Vše musí být dobře promíchané. Do vyšlehané tekuté směsi přidejte mouku promíchanou s pečivovým práškem.
Krok 3
Znovu zapněte mixér a vyšlehejte těsto. Nesmějí v něm zůstat hrudky mouky.
Krok 4
Jestliže se vám zdá těsto příliš světlé (záleží na kakau), klidně kakao přidejte. Těsto bude mít hustotu litého, jako např. na lívance.
Krok 5
Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte tuhým tukem a vysypte hrubou moukou. Teflonovou formu vymazávat nemusíte, korpus se nepřichytí a jde snadno vyklepnout. Pečte v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C.
Krok 6
Korpus po lehkém zchladnutí vyklopte, nechte zcela vystydnout a pak prořízněte a naplňte krémem. Dozdobte podle fantazie a chuti.
Tento mixovaný korpus plním velmi rychlým krémem z mascarpone, tvarohu a šlehačky.
Posupt přípravy: 250 ml smetany ke šlehání vyšlehám dotuha, přidám 250 g měkkého tvarohu a 250 g mascarpone. Osladím podle chuti a vše vyšlehám dohromady.