Jak připravit krůtí roládu s nádivkou | recept
Krůtí roláda s nádivkou | recept. Krůtí roláda s nádivkou může být skvělou volbou pro lehčí nedělní nebo slavnostní oběd. Do nádivky můžete přidat libovolné ingredience, které doma naleznete. Recept, který je velmi jednoduchý a nepříliš časově náročný, naleznete v následujícím článku. Krůtí maso je lehce stravitelné, nalezneme v něm spoustu bílkovin a skoro žádný tuk. Navíc obsahuje velké množství zinku a další cenné látky.
Co je potřeba
- 700 g krůtích prsou v celku
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g žampionů
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 starší rohlíky nebo jiné vhodné pečivo
- 60 ml mléka
- 2 vejce
- Sůl, pepř, mletý muškátový květ či oříšek, čerstvé bylinky
Krok 1
Nejprve připravíme nádivku následujícím způsobem: Cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky a osmažíme je na olivovém oleji. Následně do pánve přisypeme očištěné žampiony překrájené na menší kousky a podusíme je do měkka. Nakonec směs ochutíme solí a pepřem.
Krok 2
V míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, sůl, pepř, mletý muškátový květ či oříšek a nasekané čerstvé bylinky. Do nádivky vmícháme také vychladlou žampionovou směs.
Krok 3
Krůtí prsa podélně nařízneme a maso rozevřeme, rozklepeme na potravinářské fólii tak, aby vznikl rovnoměrně tlustý plát přibližně tvaru obdélníku.
Krok 4
Ten poté osolíme a opepříme a naplníme nádivkou. Maso stočíme do rolády, převážeme ji nití a zabalíme do alobalu.
Krok 5
Krůtí roládu pečeme asi 45 minut při 180 °C, poté maso vybalíme z alobalu a dopečeme jej do zlatova. Roládu podáváme se šťouchanými brambory, dušenou zeleninou nebo třeba jen se salátem z čerstvé zeleniny.
- Místo žampionů zkuste do nádivky přidat třeba lesní houby, listový špenát nebo jinou oblíbenou zeleninu.
- Pokud Vám zbyde nádivka, naneste ji lžící k roládě, až ji vybalíte z alobalu a vše dopečte.