Jak připravit dýňové hamburgery | recept
Dýňové hamburgery | recept. Existuje mnoho způsobů, jak zpracovat dýni, mezi ty netradiční může patřit třeba dýňový hamburger. Tato zdravá a lehká alternativa masového hamburgeru Vás překvapí svou jednoduchou přípravou a zejména pak skvělou chutí. Garantujeme Vám, že maso v hamburgeru určitě postrádat nebudete. Postup, jak připravit dýňové hamburgery, naleznete v následujícím článku.
Co je potřeba
- 400 g dýně (nejlépe hokkaidó)
- 5 stroužků česneku
- trocha rostlinného oleje
- sůl, pepř, čerstvé bylinky – např. rozmarýn a bazalka
- pohanková mouka a kukuřičná strouhanka dle potřeby
- bulky či housky
- čerstvá zelenina, cibule a ochucovadla dle chuti – např. kečup, majonéza nebo oblíbený dresing
Krok 1
Dýni omyjeme a případně oloupeme a nakrájíme ji na větší kousky. Vložíme ji na plech, přidáme oloupané stroužky česneku a vše zakápneme rostlinným olejem, můžeme přidat snítku čerstvého rozmarýnu. Zeleninu upečeme v troubě do měkka.
Krok 2
Následně pečenou dýni i česnek rozmačkáme v míse vidličkou, směs osolíme, opepříme a přisypeme nasekané čerstvé bylinky. Podle potřeby přidáme pohankovou mouku a kukuřičnou strouhanku, aby vzniklo husté těsto.
Krok 3
Plech vyložíme pečicím papírem a lžíci pak na něj tvoříme z dýňového těsta tenké placky. Upečeme je v troubě při teplotě 180 °C do zlatova. Půjdou nám pak z pečicího papíru snadno sloupnout.
Krok 4
Bulky podélně rozřízneme, dáme je na chvíli do trouby k dýňovým plackám a opečeme je do křupava. Poté každou půlku potřeme dresingem, kečupem či majonézou, přidáme nakrájenou čerstvou zeleninu, a to včetně na kolečka pokrájené cibule.
Nakonec již stačí jen vložit do bulky hotovou dýňovou placku a hamburgery můžete podávat. Ať Vám chutná!
- Do dýňové směsi můžete přidat strouhaný parmezán nebo jiný sýr.
- Dýňové placky je možné místo pečení v troubě osmažit na oleji. V tom případě udělejte těsto hustší a před smažením jej nechte ztuhnout v lednici. Poté vytvarujte placky a osmažte je na oleji z obou stran.