Jak připravit nakládané bylinkové tvarůžky | recept
Jak připravit nakládané bylinkové tvarůžky | recept. Pokud si chcete dopřát skvělou chuťovku k pivu, která navíc obsahuje jen velmi málo tuku a cholesterolu, a je tudíž vhodná i při dietě, zkuste si naložit tvarůžky. V následujícím článku naleznete recept na nakládané bylinkové tvarůžky.
Co je potřeba
- 300 g uleželých tvarůžků
- 1 velká cibule
- 2 čerstvé či nakládané feferonky
- 3 stroužky česneku
- Kvalitní rostlinný olej na zalití (asi 200 ml)
- Hrst čerstvých bylinek
- Celý pepř, nové koření, pálivá nebo sladká mletá paprika, 1 bobkový list
- Uzavíratelná sklenice
Krok 1
Tvarůžky se vyrábějí bez přidaných syřidel, barviv, aromat a konzervantů a jsou přirozeně bezlepkové. Nalezneme v nich vápník, železo, fosfor, zinek a řadu vitamínů. Obsahují také probiotika, která napomáhají trávení.
Krok 2
A jaký je postup?
Uleželé tvarůžky pokrájíme na menší kousky a obalíme je v mleté paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na větší kousky či půlkolečka. Kozí rohy pak nakrájíme na menší kousky a česnek na plátky.
Krok 3
Do sklenice vrstvíme střídavě připravené tvarůžky, kousky cibule, kozí rohy a plátky česneku. Vše můžeme proložit snítkami čerstvých bylinek. K tvarůžkům se skvěle hodí petrželka, pažitka, rozmarýn, tymián nebo libeček.
Krok 4
Vše zalijeme olejem smíchaným se zbylým kořením. Sklenici zavíčkujeme a necháme uležet 2-3 dny při pokojové teplotě nebo asi týden v lednici. Zbylé nakládané tvarůžky skladujeme v lednici.
Nakládané tvarůžky podáváme s chlebem nebo jiným pečivem. Dobrou chuť!
- Do sklenice můžete přidat také pokrájená sušená rajčata, dodají pokrmu originální chuť.
- Pro zalití tvarůžků je možné použít místo oleje černé pivo.
- Zkuste olej s kořením před použitím krátce zahřát a nechat vychladnout. Aromatické látky se tak snáze uvolní do oleje a posléze i do tvarůžků.