Jak upéct kuřecí kousky v rýži kari | recept
Kuřecí kousky v rýži kari | recept. Následující recept na úpravu kuřete mám ve svém kuchyňském zápisníku již velmi dlouho. Nikdy jsem neměla odvahu ho vyzkoušet, kombinace potřebných ingrediencí mě vždy spolehlivě odradila. Až nedávno, kdy už opravdu došly nápady na speciality z kuřete, na něj došlo. Byla jsem příjemně překvapená chutí a i rodině chutnalo. Doporučuji recept k vyzkoušení i vám, pokud jste milovníky netradičních chutí.
Co je potřeba
- 4 kuřecí stehna
- 1 velká cibule
- 115 g rajčatového protlaku
- 60 g másla
- 1 čajová lžička kari koření
- sůl
- hrst rozinek
- hrst loupaných krájených mandlí
- šálek (200 ml) rýže
Krok 1
Oloupanou, na malé kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme rajčatový protlak, lžičku kari koření a promícháme.
Krok 2
Kuřecí stehna naporcujeme na menší části, popř. koupíme kuřecí díly, osolíme je a vložíme do hrnce s cibulkou, kari a protlakem. Ihned podlijeme asi 200 ml vody. Zvolna dusíme pod pokličkou do té doby, než je maso téměř hotové.
Krok 3
Přidáme hrst propláchnutých rozinek a hrst loupaných nakrájených mandlí (na nudličky či plátky).
Krok 4
Společně s rozinkami a mandlemi do směsi přidejte i propláchnutou rýži. Dobře vše dohromady promíchejte a duste pod pokličkou. Podle potřeby přilévejte vodu a občas promíchejte, aby se rýže nepřipalovala.
Krok 5
Vařte do změknutí rýže. Vodu přilévejte opatrně, musí se všechna vstřebat. Až bude rýže skoro vařená, odstavte hrnec mimo plotýnku a nechte ji pod pokličkou dojít. Hotové jídlo má konzistenci italského rizota. Ať vám chutná!