Jak připravit burger na grilu | recept
Burger na grilu | recept. Hamburger se většinou dělá z hovězího masa a přidává se do něj jen sůl a mletý pepř. Tuto definici najdete v kuchařské knize. Dovoluji si vám nabídnout postup na kořeněnou placičku z mletého míchaného masa. My tomu doma hamburger říkáme, i když originál to není. Připravujeme jej na venkovním grilu a chutná mnohem lépe než z rychlého občerstvení.
Co je potřeba
- míchané mleté maso
- sůl
- mletý černý pepř
- tymián
- housky na hamburger
- zelenina na oblohu
- kečup
Krok 1
Maso vybíráme prorostlé, aby burger dobře chutnal, musí obsahovat alespoň 20 % tuku. Tuk je nositelem chuti a burger jen z libového masa by byl suchý. Maso si necháme nahrubo namlít nebo si ho umeleme sami. Jestliže si maso budete připravovat sami, pracujte s vychlazeným masem, lépe se mele.
Krok 2
K masu přidáme čerstvě mletý pepř – má výraznější aroma a chuť, sůl a trochu tymiánu. Mokrýma rukama utvoříme kulaté burgry. Děláme je o trochu větší, než jsou housky, do kterých je budeme vkládat. Při tepelné úpravě se zmenší.
Krok 3
Placičky vkládáme na rozpálenou mřížku a grilujeme z obou stran několik minut (cca 7 min. po každé straně). Maso musí zůstat šťavnaté. Hotové burgry nechte chvilku odpočinout a teprve pak s nimi pracujte dále.
Krok 4
Hotový burger vkládáme do rozkrojené housky potřené kečupem nebo dressingem, obložíme zeleninou podle chuti a ihned konzumujeme. Ať vám chutná.