Jak udělat ředkvičkové placky | recept
Ředkvičkové placky | recept. Ředkvičky jsou jedním z prvních jarních zeleninových druhů. Objevují se již v průběhu května (skleníkové dříve). Nejlepší jsou z výživového hlediska syrové, ale je-li jich nadbytek, přijde vhod i recept na netradiční kuchyňské zpracování. Zkusila jsem je využít podobně jako cuketu a výsledek mě překvapil, placičky jsou velmi dobré. Pokud rádi zkoušíte nové chutě, zde je recept na ředkvičkové placky.
Co je potřeba
- 200 g ředkviček
- 200 g strouhaného sýra
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- oregano
- sůl
- tuk na smažení – sádlo
Krok 1
Ředkvičky omyjte, odstraňte zelenou nať a nastrouhejte. Případnou vodu, kterou ředkvičky pustí, nevylévejte.
Krok 2
K ředkvičkám přidejte na stejném struhadle nastrouhaný sýr. Sýr musí být chuťově nevýrazný, stačí opomíjený třicetiprocentní Eidam. Přidejte mouku, celé vejce, oregano a promíchejte. Do směsi můžete přidat česnek pro výraznější chuť, ale není to nutné.
Krok 3
Do pánve s rozpáleným tukem na smažení položte lžící utvořené placičky a z obou stran je smažte tak jako bramboráky. Na obracení si vezměte širokou obracečku, placičky jsou měkké. Po vychladnutí sýr ztuhne. Podávejte se zeleninovou oblohou teplé nebo studené. Přeji dobré chutnání!