Jak na čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept
Čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept. Jednoduchý, efektní a neodolatelně dobrý, to je lehký krém z čokolády a mascarpone. Příprava není náročná na suroviny ani na čas a jeho chuť si zamilujete. Ke krému se výborně hodí čerstvé i mražené lesní ovoce, jahody nebo maliny.
Co je potřeba
- 70 g bílé čokolády
- 70 g hořké čokolády
- 250 g mascarpone
- 150 g smetana ke šlehání
- čerstvé nebo mražené ovoce
Uvedené množství vystačí na 4 porce.
Krok 1
Bílou čokoládu nalámeme na malé kousky a za občasného míchání pozvolna rozpustíme ve vodní lázni. Zatímco se čokoláda rozpouští, vyšleháme mascarpone dohladka a v další nádobě ušleháme smetanu do polotuha. Mascarpone rozdělíme na dvě poloviny a každou dáme do misky.
Krok 2
Rozpuštěnou bílou čokoládu necháme trošku zchladnout a vmícháme do mascarpone. Potom opatrně přidáme polovinu smetany (cca 75 g) ušlehané do polotuha a mícháme, dokud se vše nespojí v hladký světlý krém. Mezitím nalámeme na kousky i hořkou čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni.
Krok 3
Obdobným způsobem jako krém z bílé čokolády připravíme tmavý krém. Do zbylého mascarpone zamícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu a poté smetanu. Ingredience mícháním spojíme v hladký tmavý krém.
Krok 4
Do připravených pohárků nebo skleniček střídavě vrstvíme tmavý a světlý čokoládový krém. V ideálním případě končíme krémem z bílé čokolády, na kterém nejlépe vynikne ovoce. Na závěr krém ozdobíme čerstvým nebo mraženým ovocem, výborně se hodí lesní plody nebo jahody ze zahrádky. Hotový krém krátce vychladíme (stačí 30 minut) a můžeme podávat.