Jak upéct krůtí plátky v listovém těstě | recept
Krůtí plátky v listovém těstě | recept. Pečivo z listového těsta je, pokud máte těsto jako polotovar, rychle hotové a chutná téměř všem. Navíc je bezpočet variant na náplně, ať už sladké nebo slané. S listovým těstem si kuchařka s fantazií zkrátka vyhraje. Plněné šátečky (taštičky) z následujícího receptu chutnají teplé i studené, doporučuji je vyzkoušet.
Co je potřeba
- listové těsto
- plátky krůtích prsou
- plátky libové anglické slaniny
- 2 polévkové lžíce husté zakysané smetany
- 1 vejce (žloutek do náplně, bílek na potření)
- 30 g strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
Krok 1
Krůtí nebo kuřecí prsa nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Opečte je na oleji z obou stran a nechte je vychladnout. Listové těsto obsahuje hodně tuku a kdybyste na něj položili teplou náplň, uvolnil by se a šátečky by se nepovedly.
Krok 2
Ve smetaně vyšlehejte žloutek a přidejte parmazán nebo jiný podobný sýr například Gran Padano. Sýr můžete libovolně nahradit jiným druhem, vždy však musí mít výraznou chuť. Směs osolte.
Krok 3
Z listového těsta vyválejte tenký plát a nakrájejte jej na obdélníky či čtverce, podle tvaru masa. Na těsto položte plátek libové anglické slaniny nebo šunky, potřete ochucenou smetanou, přidejte studený krůtí plátek, znovu smetanu a nakonec slaninu. Jestliže chcete méně náplně, dejte slaninu a krém do těsta jen jednou (místo 5 vrstev náplně budete mít jen 3).
Krok 4
Přehněte těsto přes náplň a dobře ho na okrajích přimáčkněte, aby obsah taštiček nevytekl. Povrch těsta potřete zbylým bílkem a můžete ho posypat sezamem nebo jinými oblíbenými semínky. Pečte ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova. Neotvírejte troubu při pečení, aby těsto hezky „vyběhlo“. Nechte si chutnat!