Jak připravit špenátové mini cheesecakes | recept
Špenátové mini cheesecakes | recept. Sezóna špenátu se blíží a my Vám proto v předstihu přinášíme tip na jeho zpracování. Vyzkoušejte náš recept na špenátové mini cheesecakes. Jejich příprava je velmi jednoduchá, a pokud zrovna není špenátová sezóna, je možné použít i mražený listový špenát.
Co je potřeba
Co je potřeba na cca 6 ks:
- 100 g slaných krekrů (dají se sehnat i v bezlepkové variantě)
- 50 g másla
- 1 vejce
- 1 pomazánkové máslo
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule
- 150 g listového špenátu
- Sůl, pepř, mletý muškátový oříšek, čerstvé bylinky (např. medvědí česnek)
Krok 1
Slané krekry umeleme nahrubo. V míse vyšleháme povolené máslo se žloutkem do pěny, přisypeme mleté krekry a vše promícháme.
Krok 2
Vznikne drolivé těsto, které vmačkáme ve zhruba centimetrové vrstvě do formiček na muffiny. Formičky vložíme do trouby předehřáté na zhruba 160 °C a korpusy pečeme asi 15 minut. Následně je necháme vychladnout.
Krok 3
Mezitím si připravíme špenátovou náplň. Na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme listový špenát a vše krátce podusíme. Směs ochutíme solí, pepřem, čerstvě mletým muškátovým oříškem a čerstvými bylinkami.
Krok 4
Z bílku vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej smícháme s pomazánkovým máslem.
Krok 5
Na upečený korpus z krekrů naneseme vrstvu slaného krému, potom vrstvu špenátové náplně a opět slaný krém. Cheesecakes upečeme při teplotě 170 °C dozlatova. Trvá to zhruba 15 – 20 minut.
Krok 6
Před podáváním je necháme vychladnout a můžeme je dozdobit čerstvými bylinkami, špenátem či jinou zeleninou.
- Pár minut před koncem pečení můžete vše zapéct strouhaným sýrem.
- Místo špenátu můžete využít třeba mangold, kopřivy, bršlici kozí nohu, kozlíček polníček či čtyřboč rozložitou.
- K ochucení pak použijte např. bazalku, saturejku či rozmarýn.