Jak uvařit hovězí maso po makedonsku | recept
Hovězí maso po makedonsku | recept. Hovězí maso připravené po makedonsku je minutka, záleží tedy na tom, abyste koupili kvalitní maso. Stejně tak se nevyplácí šetřit na přidávaném víně, je ho potřeba jen malé množství, zbytek budete dopíjet, takže doporučuji vaši oblíbenou značku. Jídlo není na fotografii příliš atraktivní, ale až ho ochutnáte, nebudete vzhled řešit.
Co je potřeba
- 750 g hovězího zadního masa
- 200 g cibule
- 250 g mrkve
- 250 g celeru
- 150 g fazolových lusků
- 80 ml červeného vína
- sůl
- mletý pepř
- 80 g rajčatového protlaku
- 40 g hladké mouky
- mletá sladká paprika
- voda na podlévání
- olej
Krok 1
Maso nakrájíme na přibližně stejně velké nudličky a s cibulí pokrájenou na kostky ho společně opražíme na oleji. Přidáme sůl, papriku, pepř a rajský protlak, promícháme a lehce podlijeme vodou. Dusíme pod poklicí. Občas promícháme a dolijeme vodu, aby se maso nepřipalovalo. Vodou šetříme, podléváme jen nezbytně nutným množstvím.
Krok 2
Mezitím, co se dusí maso, připravíme zeleninu. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme. Celer s mrkví nakrájíme na kostky, fazolové lusky na menší části. Vše uvaříme v osolené vodě do poloměkka a po uvaření scedíme.
Krok 3
Když je maso měkké, zaprášíme ho hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme uvařenou zeleninu a červené víno a ještě chvilku provaříme.
Krok 4
Jako přílohu volíme dušenou rýži nebo různě upravené brambory.