Jak uvařit frankfurtskou polévku | recept
Frankfurtská polévka | recept. Frankfurtská polévka je zástupcem tzv. svačinových polévek. Tyto polévky jsou hustější než ostatní a podávají se většinou s pečivem. Frankfurtská polévka má červenou barvu po paprice a mohou se do ní přidat i brambory. Právě na polévku s přídavkem brambor je dnešní recept.
Co je potřeba
- sádlo nebo olej v malém množství
- 1 středně velká cibule
- 0,75 l hovězího vývaru (v nouzi z kostky)
- sladká paprika
- mletý černý pepř
- sůl
- hladká mouka na zahuštění
- frankfurtské párky
- 3 středně velké brambory
- 100 ml mléka
- zelená petrželová nať
Krok 1
Na sádle nebo oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli.
Krok 2
Po zezlátnutí cibule přisypeme 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky a za stálého míchání přpřipravíme světlou zásmažku, do které vmícháme 2 lžičky sladké papriky a mletý pepř podle uvážení.
Krok 3
Přidáme na kostičky pokrájené brambory a předem připravený vývar. Místo vývaru můžeme přidat vodu a vývar v kostce. Polévku za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
Krok 4
Uzeninu nakrájíme na kolečka a na velmi malém množství tuku opečeme na pánvi. Hotovou polévku zředíme mlékem, přidáme opečenou uzeninu. Na talíři zdobíme zelenou petrželovou natí nebo pažitkou. Podáváme s pečivem.