jaktak.cz

Jak uvařit krůtí rolky se smetanovou omáčkou | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Krůtí maso je hojně využíváno v dietní kuchyni, obsahuje nejméně tuku ze všech druhů mas. O krůtě se říká, že má devatero druhů mas, lze připravovat na mnoho způsobů a je jak tmavé, tak světlé. Následující recept využívá jako surovinu maso z prsou, je velmi rychle hotové a v této úpravě netradiční. Jídlo uvaříte za necelou hodinu.

Co je potřeba

  • krůtí prsa
  • plátky anglické slaniny
  • kousek aromatického sýra
  • smetana 12%
  • lžička kari koření
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka na zahuštění
  • zeleninový vývar
  • podle chuti kapary

Krok 1

Krůtí prsa nakrájejte na plátky silné asi jako řízky. Lehce je paličkou naklepejte, osolte a opepřete mletým černým pepřem.

Krok 2

Na každý kousek položte tenký plátek nepříliš tučné anglické slaniny a špalíček aromatického sýra – např. Hermelín, Nivu, Blaťácké zlato. Plátky masa zarolujte a zpevněte párátky.

Krok 3

Závitky obalte v hladké mouce a na rozpálené pánvi s olejem opečte ze všech stran. Maso se zatáhne a náplň nebude vytékat. Po opečení závitky vyjměte a prozatím nechte stranou.

Krok 4

Na zbylém oleji osmahněte drobně pokrájenou cibuli a zaprašte ji lžičkou kari koření a polévkovou lžící hladké mouky. Pak přilijte zeleninový vývar, 12% smetanu a povařte. Jakmile se cibule rozvaří a omáčka zhoustne, přepasírujte ji přes síto, aby byla hladká.

Krok 5

Do přecezené omáčky vraťte závitky, prohřejte a můžete podávat. Vhodnou přílohou je rýže.

Do omáčky přidejte posekané kapary, ozvláštní ji.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-kruti-rolky-se-smetanovou-omackou-recept.html