Jak uvařit krůtí rolky se smetanovou omáčkou | recept
Krůtí maso je hojně využíváno v dietní kuchyni, obsahuje nejméně tuku ze všech druhů mas. O krůtě se říká, že má devatero druhů mas, lze připravovat na mnoho způsobů a je jak tmavé, tak světlé. Následující recept využívá jako surovinu maso z prsou, je velmi rychle hotové a v této úpravě netradiční. Jídlo uvaříte za necelou hodinu.
Co je potřeba
- krůtí prsa
- plátky anglické slaniny
- kousek aromatického sýra
- smetana 12%
- lžička kari koření
- sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka na zahuštění
- zeleninový vývar
- podle chuti kapary
Krok 1
Krůtí prsa nakrájejte na plátky silné asi jako řízky. Lehce je paličkou naklepejte, osolte a opepřete mletým černým pepřem.
Krok 2
Na každý kousek položte tenký plátek nepříliš tučné anglické slaniny a špalíček aromatického sýra – např. Hermelín, Nivu, Blaťácké zlato. Plátky masa zarolujte a zpevněte párátky.
Krok 3
Závitky obalte v hladké mouce a na rozpálené pánvi s olejem opečte ze všech stran. Maso se zatáhne a náplň nebude vytékat. Po opečení závitky vyjměte a prozatím nechte stranou.
Krok 4
Na zbylém oleji osmahněte drobně pokrájenou cibuli a zaprašte ji lžičkou kari koření a polévkovou lžící hladké mouky. Pak přilijte zeleninový vývar, 12% smetanu a povařte. Jakmile se cibule rozvaří a omáčka zhoustne, přepasírujte ji přes síto, aby byla hladká.
Krok 5
Do přecezené omáčky vraťte závitky, prohřejte a můžete podávat. Vhodnou přílohou je rýže.
Do omáčky přidejte posekané kapary, ozvláštní ji.