jaktak.cz

Jak připravit zelený hrášek na smetaně | recept

Složitost: Velmi lehké
Potřebný čas: 30 minut a více

Zelený hrášek na smetaně | recept. Neobvyklá úprava zeleného hrášku vás asi překvapí, ale věřte, že takto připravený hrášek snědí téměř všichni. Zelený hrášek na smetaně se hodí pro ty, jež bojují s hmotností a snaží se nějaké to kilo shodit. Jídlo si nemusíte vařit jen pro sebe, stačí přidat opečenou libovou slaninu a servírovat ho i rodině.

Co je potřeba

  • 500 g zmrazeného zeleného hrášku
  • 250 g malých cibulek
  • 220 ml smetany na vaření 12%
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • sůl
  • citronová šťáva
  • kousek másla
  • zelená nať nebo výhonky

Krok 1

Oloupeme malé cibulky, popř. ty větší nakrájíme na menší části. Hezky vypadá, podaří-li se koupit různobarevná cibule. Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a cibuli opečte.

Krok 2

Přidejte zmrazený hrášek. Hrášek nenahrazujte sterilovaným z konzervy, má jinou chuť a na tuto přípravu se nehodí. Prohřejte.

Krok 3

Rozmrzlý a prohřátý hrách poprašte lžící hladké mouky a orestujte. Trvá to jen pár minut.

Krok 4

Směs na pánvi zalijte sladkou 12% smetanou na vaření. Nechte velmi krátce povařit. Hrášek se nesmí rozvařit, musí zůstat vcelku, uvařený na skus.

Krok 5

Po uvaření hrášek dochuťte citronovou šťávou a solí. Sladký je dost. Podávat se může jen tak, se sázeným vejcem nebo také s uzeným masem či slaninou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-zeleny-hrasek-na-smetane-recept.html