Jak připravit zelený hrášek na smetaně | recept
Zelený hrášek na smetaně | recept. Neobvyklá úprava zeleného hrášku vás asi překvapí, ale věřte, že takto připravený hrášek snědí téměř všichni. Zelený hrášek na smetaně se hodí pro ty, jež bojují s hmotností a snaží se nějaké to kilo shodit. Jídlo si nemusíte vařit jen pro sebe, stačí přidat opečenou libovou slaninu a servírovat ho i rodině.
Co je potřeba
- 500 g zmrazeného zeleného hrášku
- 250 g malých cibulek
- 220 ml smetany na vaření 12%
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- sůl
- citronová šťáva
- kousek másla
- zelená nať nebo výhonky
Krok 1
Oloupeme malé cibulky, popř. ty větší nakrájíme na menší části. Hezky vypadá, podaří-li se koupit různobarevná cibule. Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a cibuli opečte.
Krok 2
Přidejte zmrazený hrášek. Hrášek nenahrazujte sterilovaným z konzervy, má jinou chuť a na tuto přípravu se nehodí. Prohřejte.
Krok 3
Rozmrzlý a prohřátý hrách poprašte lžící hladké mouky a orestujte. Trvá to jen pár minut.
Krok 4
Směs na pánvi zalijte sladkou 12% smetanou na vaření. Nechte velmi krátce povařit. Hrášek se nesmí rozvařit, musí zůstat vcelku, uvařený na skus.
Krok 5
Po uvaření hrášek dochuťte citronovou šťávou a solí. Sladký je dost. Podávat se může jen tak, se sázeným vejcem nebo také s uzeným masem či slaninou.