Jak uvařit bramborovou polévku s řeřichou | recept
Bramborová polévka s řeřichou | recept. Polévka je důležitou součástí poledního menu. Pokud se pokoušíte zhubnout, následující recept je pro vás ten pravý. Jednoduchá krémová polévka z brambor zaplní žaludek a bude vám stačit menší porce hlavního jídla. Polévku si také můžete započítat do denního příjmu tekutin.
Co je potřeba
Množství na 2 porce polévky:
- 500 ml vody nebo vývaru
- 4 středně velké brambory
- kousek mrkve
- kousek petržele nebo celeru
- 10 g másla
- sůl
- bobkový list
- polovina malé cibule
- 2 hrsti řeřichy
- mletý černý pepř
Krok 1
Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na menší kousky a dáme vařit do vody spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a bobkovým listem. Osolíme a podle chuti přidáme mletý pepř.
Krok 2
Téměř měkkou zeleninu rozmixujeme dohladka. Před mixováním nezapomeňte odstranit bobkový list. Přidejte máslo pro lepší chuť polévky.
Krok 3
Po zchladnutí polévky přidáme řeřichové výhonky. Bylinky se nesmí vařit, ztratily by svoji charakteristickou štiplavou chuť a s ní cenné vitaminy. Drobnými lístky posypeme i porce na talíři.