jaktak.cz

Jak uvařit bramborovou polévku s řeřichou | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Bramborová polévka s řeřichou | recept. Polévka je důležitou součástí poledního menu. Pokud se pokoušíte zhubnout, následující recept je pro vás ten pravý. Jednoduchá krémová polévka z brambor zaplní žaludek a bude vám stačit menší porce hlavního jídla. Polévku si také můžete započítat do denního příjmu tekutin.

Co je potřeba

Množství na 2 porce polévky:

  • 500 ml vody nebo vývaru
  • 4 středně velké brambory
  • kousek mrkve
  • kousek petržele nebo celeru
  • 10 g másla
  • sůl
  • bobkový list
  • polovina malé cibule
  • 2 hrsti řeřichy
  • mletý černý pepř

Krok 1

Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na menší kousky a dáme vařit do vody spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a bobkovým listem. Osolíme a podle chuti přidáme mletý pepř.

Krok 2

Téměř měkkou zeleninu rozmixujeme dohladka. Před mixováním nezapomeňte odstranit bobkový list. Přidejte máslo pro lepší chuť polévky.

Krok 3

Po zchladnutí polévky přidáme řeřichové výhonky. Bylinky se nesmí vařit, ztratily by svoji charakteristickou štiplavou chuť a s ní cenné vitaminy. Drobnými lístky posypeme i porce na talíři.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-bramborovou-polevku-s-rerichou-recept.html