Jak upéct dvoubarevné sachr řezy | recept
Jak upéct dvoubarevné sachr řezy | recept. Sachr je oblíbený rakouský moučník. Piškotový korpus je obohacen čokoládou a promazán meruňkovou marmeládou, navrch patří čokoládová poleva. Výhodou je, že nepotřebujete vynakládat energii ani čas na přípravu složitých krémů. Sachr se skvěle hodí i na vánoční stůl, vydrží dlouho a po rozležení je ještě lepší. Zkuste si ho připravit poněkud netradičně s bílou čokoládou v piškotovém korpusu a ve formě řezů.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 200 g bílé čokolády
- 200 g másla
- 180 gramů hladké pšeničné mouky
- 8 ks vajec
- 140 gramů moučkového cukru
- 140 gramů cukru krystal
- špetku soli
- tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání pekáče
Na náplň si přichystejte:
- cca 150 g meruňkové marmelády
- 150 gramů tmavé čokoládové polevy (případně 100 g čokolády a 50 g másla)
Krok 1
V prvním kroku si přichystáme mísu, do ní nakrájíme máslo a necháme ho povolit. Poté ho vyšleháme s moučkovým cukrem do hladké pěny. Žloutky si oddělíme od bílků, připravené žloutky postupně zašleháváme do máslového krému.
Krok 2
Bílou čokoládu nalámeme do žáruvzdorné misky nebo malého hrnce a rozehřejeme ji ve vodní lázni. Tekutou čokoládu přimícháme do žloutkové směsi.
Krok 3
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, následně do něj přidáme krystalový cukr a důkladně ho zašleháme.
Krok 4
Spolu s moukou tuhý sníh střídavě zapracováváme do těsta. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj nalijeme a uhladíme povrch. Troubu rozehřejeme na 170 °C a vložíme do ní pekáč s těstem, pečeme přibližně 20-25 minut, až nám na špejli ulpí suché drobečky.
Krok 5
Upečený piškotový plát necháme zcela vychladnout. Poté ho rozřízneme na dvě poloviny a jednu pomažeme marmeládou, druhou přiklopíme a pomažeme ještě vrch a necháme chvíli zaschnout.
Krok 6
Mezitím si rozehřejeme polevu a poté jí opatrně roztíráme, aby se vrstva marmelády neporušila. Necháme ztuhnout a poté rozkrájíme ostrým nožem na menší kousky.