Jak na pečenou plněnou papriku I recept
Pečená plněná paprika | recept. Plněná paprika neodmyslitelně patří k tradiční české kuchyni. Všichni máme papriku spojenou s vařením v rajské omáčce s knedlíkem a plněnou mletým masem tak, jak ji vařili snad ve všech školních jídelnách. Díky tomu se plněná paprika dostala na černou listinu mnoha lidí. Od své maminky jsem však dostala tip na to, jak plněnou papriku trochu oživit a z něčeho, čemu jsem jako malá příliš neholdovala, udělat něco rychlého na přípravu a hlavně velmi dobrého. Výhodou tohoto receptu je, že plněnou papriku lze připravit na mnoho způsobů.
Co je potřeba
- 2 papriky
- 100 g sýra
- 100 g uzeniny
- 1 menší cibuli
- sůl
- pepř
- olej
- stroužek česneku
Krok 1
Začněte tím, že si připravíte směs, kterou budete papriku plnit. Já zvolila kombinaci sýra typu eidam, cibule, uzeniny, česneku, soli a pepře. Papriku můžete ale také naplnit například sýrem niva, mozzarelou, sušenými rajčaty či oblíbenými bylinkami. Pokud chcete vydatnější pokrm, můžete papriku naplnit i masovou směsí se zeleninou.
Krok 2
Jakmile je směs do paprik hotová, vezměte papriku, zbavte ji stonku a jader a rozkrojte ji na půlky. Tímto způsobem získáte atraktivní lodičku, kterou začnete plnit připravenou směsí. Osobně doporučuji papriky připravovat ve skleněné nádobě s kapkou oleje, paprika se vám pak nebude lepit na dno.
Krok 3
Troubu předehřejte na 180°C a pečte 25 minut. Můžete zvolit i úpravu pod grilem. Nakonec papriku podávejte s pečivem nebo s pečenými bramborami. Ať vám chutná!
- Do každé papriky můžete také rozklepnout celé vejce.
- Jako třešničku na dortu můžete hotovou papriku poprášit mletým pepřem, čili papričkou nebo dalším kořením.
- K tomuto pokrmu se více hodí horčice než kečup.