Jak na „Kinder mléčný řez“ bez lepku a cukru | recept
„Kinder mléčný řez“ bez lepku a cukru | recept. Pochoutky typu Kinder mléčný řez apod. jsou již podle názvu určené hlavně pro děti. Opravdu však chcete Vašim dětem dávat sladkosti, které obsahují palmový tuk, bílý cukr a zbytečné přídatné látky? V našem článku Vám poradíme, jak si mléčné řezy připravit doma, budete tak znát jejich přesné složení. Recept na domácí „Kinder mléčný řez“ bez lepku a cukru naleznete na následujících řádcích.
Co je potřeba
Na piškot na menší plech je potřeba:
- 6 vajec
- 5 lžic medu
- 2 lžíce oleje
- 5 lžic rýžové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 4 lžíce kakaa
Na tvarohovou náplň budete potřebovat:
- 1 smetanu ke šlehání
- 1 měkký tvaroh (nejlépe kostku)
- 5 lžic medu
Krok 1
A jaký je postup?
Oddělíme si žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s medem do pěny. Přilijeme olej a postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl a kakao. Nakonec vmícháme sníh z bílků, které jsme si ušlehali do husta se špetkou soli.
Krok 2
Plech vyložíme pečicím papírem a vylijeme na něj připravené těsto, uhladíme jej stěrkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Piškot pečeme asi 15 minut dozlatova. Poté vypneme troubu a piškot v ní ještě chvíli ponecháme.
Krok 3
Mezitím si připravíme tvarohový krém tak, že ušleháme smetanu ke šlehání do husta, přidáme do ní tvaroh a med a pořádně krém rozmixujeme.
Krok 4
Vychladlý piškot rozřízneme, první část piškotu potřeme silnou vrstvou připraveného tvarohového krému a přiklopíme druhou vrstvou piškotu.
Krok 5
Řezy necháme ztuhnout v ledničce alespoň několik hodin, nejlépe však přes noc. Přeji dobrou chuť!
Do tvarohové náplně můžeme přidat vanilkový lusk či vanilkový extrakt.