Jak připravit margot řezy I recept
Margot řezy | recept. Hledáte jednoduchý a chutný zákusek, který zvládnete připravit během několika desítek minut a který zachutná i té nejnáročnější návštěvě? Vyzkoušejte náš snadný recept na margot řezy. Margot řezy se výborně hodí jako občerstvení pro nečekanou návštěvu, nebo jako chutný zákusek k odpolední kávě. K přípravě margot řezů potřebujete pouze pár ingrediencí a nelze na něm v podstatě vůbec nic pokazit. Pojďme se společně pustit do přípravy vynikajících margot řezů.
Co je potřeba
- 300 ml mléka
- 2 vejce
- 2 čokolády typu Margot
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 100 ml oleje
- 400 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- kyselina citronová
- špetka soli
Na polevu:
- 150 g másla
- 100 g kakaa
- 100 g čokolády na vaření
Krok 1
Do hluboké mísy nalijte uvedené množství mléka a rozklepněte do něj obě vejce.
Krok 2
Přidejte mouku smíchanou s cukrem a kypřicím práškem do pečiva, špetku soli a trochu kyseliny citronové. Vypracujte těsto, do kterého vlijte olej a zapracujte jej, aby hmota byla vláčná.
Krok 3
Vezměte struhadlo a nastrouhejte čokoládové tyčinky typu Margot. Následně nastrouhané kousky vmíchejte do předem připraveného těsta.
Krok 4
Troubu předehřejte na 180 °C. Než se trouba rozpálí, připravte si plech na pečení. Důkladně jej vymažte tukem a vysypte moukou.
Krok 5
Těsto nalijte na plech a rozprostřete tak, aby byla vrstva těsta všude stejně vysoká. Pečte přibližně 40 minut, dokud buchta nebude dozlatova upečená a těsto se nebude lepit na špejli.
Krok 6
Nyní si připravte polevu – máslo a kakao spojte v misce, následně k připravené směsi nastrouhejte čokoládu na vaření. Pokud chcete mít směs více sladkou, přidejte cukr. Po vytáhnutí buchty z trouby hotovou polevu naneste na kůrku buchty ještě zatepla. Přeji dobré chutnání!
- Řádně vymažte rohové oblouky plechu, kde má těsto největší tendenci se připálit.
- Do polevy můžete přidat trochu rumu a kokosu.