Jak upéct maso s houbami a paprikou | recept
Zapečené maso s houbami a paprikou | recept. Jídla z jednoho hrnce (pekáče) jsou rychlá a zašpiní se minimum nádobí, proto jsou u mne v kuchyni tak oblíbená. Právě vrcholí houbařská sezona a nápadů na jídla z hub není nikdy dost. Zkusila jsem následující recept na zapečené maso s houbami, který mně přišel jako řetězový e-mail. Autor nebyl uveden, tento houbový recept jsem trochu upravila a podělím se o něj s vámi.
Co je potřeba
Pro 4 osoby:
- 2 kuřecí stehna
- 2 plátky krkovice
- 1 kg brambor
- 5 velkých paprik
- 400 g hub
- olivový olej
- sůl
- pepř
- šlehačka
- rozmarýn
Krok 1
Oloupeme nebo oškrábeme menší brambory a překrojíme je na poloviny. Vložíme je do pekáče na olivový olej. Přidáme maso, osolíme a opepříme.
Krok 2
Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Nejchutnější jídla jsou ze směsi různých druhů hub, máme-li tu možnost, houby namíchejte. K vaření vybírejte jen houby mladé, starší měkké plodnice nejsou vhodné. Houbami posypte suroviny v pekáči a osolte.
Krok 3
Papriky očistíme, odstraníme semeník a nakrájíme je na proužky. Přidáme je do pekáče. Můžeme přidat i pálivou feferonku. Vše zalijeme šlehačkou a přidáme rozmarýn.
Krok 4
Přikryjeme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme v troubě při 200 °C. Před dohotovením alobal nebo poklici sejmeme a dopečeme. Tekutina se odpaří a brambory lehce zezlátnou. Ihned podáváme. Dobrou chuť!