Jak připravit nepečený ostružinový cheesecake s ricottou | recept
Nepečený ostružinový cheesecake s ricottou | recept. V září přichází na řadu ostružiny. Jejich tmavé plody jsou lehce nakyslé a šťavnaté. Skvěle se hodí do sladkých moučníků, kde zajistí úžasný chuťový kontrast. Podle následujícího receptu si připravíte nepečený cheesecake s ostružinovým želé. Nepříliš obvyklou surovinou dortu je ricotta, která je velmi zdravá a poměrně dietní, cheesecaku dodá svou specifickou chuť. Vyzkoušejte si připravit vynikající krémový cheesecake, určitě Vám zachutná!
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- piškoty na vyložení dortové formy
- 1 ricottu
- 1 zakysanou smetanu
- 1 tvaroh
- 100 g žervé
- želatinový stužovač
- 3 lžíce cukru (či dle chuti)
- 1 dortové želé
- 100 g ostružin
- cukr dle chuti (záleží i na zralosti ostružin)
Krok 1
Jako první si vyložte dortovou formu piškoty, postačí obyčejné dětské, ale klidně můžete zvolit i cukrářské, v tom případě by se ale více hodila forma hranatá.
Krok 2
V dalším kroku vyšlehejte v míse ricottu s tvarohem, zakysanou smetanou a žervé, přisypte přibližně tři lžíce cukru. Množství cukru můžete regulovat podle chuti. Cheesecake by však neměl být příliš sladký.
Krok 3
Želatinový ztužovač připravte podle návodu na obalu a smíchejte ho rychle se smetanovým základem. Ten pak rovnoměrně naneste na piškoty a uhlaďte povrch.
Krok 4
Nakonec připravte želé. Ostružiny operte a rozmixujte. Určitě se vyplatí je i propasírovat přes sítko, abyste odstranili zrníčka. Ostružinovou šťávu doplňte do požadovaného množství vody, přisypte obsah sáčku pro přípravu želé, cukr a nechte krátce přejít varem.
Krok 5
Lehce zchladlé želé nalijte na dort a vytvořte co nehladší povrch. Cheesecake vložte do ledničky a nechte ztuhnout alespoň 3 hodiny. Ať Vám chutná!