Jak připravit králíka po italsku | recept
Králík po italsku | recept. Králík má jemné, bílé, dietní maso s minimem tuku. Je lehce stravitelný a proto se doporučuje na dietní pokrmy. Avšak ne každý je nadšeným konzumentem králičího masa. Vzpomeňme na slavnou scénu s králíkem z jednoho českého oblíbeného filmu. Králíkem z následujícího receptu jsem ošálila i jednoho takového strávníka, nepoznal, že jí neoblíbené maso.
Co je potřeba
- králičí maso
- 1 cibule
- zelená petržel
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- sádlo nebo olej na smažení
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Krok 1
Vykostíme zadní králičí stehna a hřbet. Maso opláchneme, osušíme a lehce naklepeme.
Krok 2
V misce utřeme rozstrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a mletý pepř s drobně pokrájenou natí zelené petržele.
Krok 3
Utvořenou pastou potřeme králičí plátky z obou stran a necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odležet.
Krok 4
Po odležení řízky obalujeme v klasickém trojobalu – hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme, nejlépe na vepřovém sádle, dozlatova. Přebytečný tuk odstraníme ubrouskem. Podáváme s brambory a salátem z čerstvé nebo naložené zeleniny.