Jak upéct šlehačkové malinové minidortíky | recept
Šlehačkové malinové minidortíky | recept. Podle následujícího receptu si připravíte skvělé a přitom jednoduché dortíky, v nichž hraje hlavní roli šlehačka spolu s ovocem, nejlepší jsou s malinami, ale klidně sáhněte po jahodách. Jako korpus poslouží kakaový piškot. Pokud nemáte malé dortové formičky, stačí využít formy na muffiny, jen opatrně při vyklápění. Vyzkoušejte si připravit snadné a chutné šlehačkové malinové minidortíky.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na korpus:
- 4 vejce
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce cukru
- lžičku prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Co si přichystáme na náplň:
- 300 g malin + na ozdobu
- 200 g smetany
- 10 g želatiny
- 50 g cukru moučka
Krok 1
Jako první si přichystáme korpus. Ze všech vajec oddělíme bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům postupně zašleháváme cukr, až vznikne hladká světlá pěna. K ní následně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Na závěr do něj přidáme kakao.
Krok 2
Pekáč vyložíme pečícím papírem. Těsto na něj vylijeme, uhladíme povrch a upečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C. Korpus je hotový asi do 15 minut. Upečený ho necháme vychladit. Z vychladlého korpusu vykrájíme kolečka pomocí středně velké skleničky, jejíž průměr je velký přibližně jako dno formičky na muffiny.
Krok 3
V dalším kroku si přichystáme maliny, ty opereme, přisypeme k nim cukr a rozmixujeme do hladka. Dále necháme nabobtnat želatinu asi se 4 lžícemi vody, poté ji zahřejeme, aby se rozpustila. Polovinu potom přimícháme k malinám. Korpusová kolečka vložíme do forem na muffiny a naneseme na ně malinovou náplň.
Krok 4
Následně vyšleháme šlehačku dotuha a zašleháme k ní ještě želatinu. Pokud nám mezitím příliš ztuhla, znovu ji krátce zahřejeme, aby se rozpustila. Připravenou šlehačku naneseme na malinovou vrstvu.
Krok 5
Vršek dortíků ozdobíme hezkou malinou. Před podáváním je uchováváme v chladu. Pokud jste použili formičky na muffiny, nechte všechny vrstvy ztuhnout a potom jednotlivé dortíky opatrně vyklopte.