Jak uvařit lečo s rybím filé | recept
Lečo s rybím filé | recept. Zeleninové lečo, případně lečo s klobásou nebo uzeninou každý zná. Je to rychlé a chutné jídlo. Co ale spojit lečo s rybím masem? Překvapivě jednoduchý recept a skvělý výsledek. Zkuste sami. Množství záleží na připravovaných porcích. Na jednu osobu se počítá 1 porce (100 g ) filé, 1 paprikový lusk, 1 rajče, ¼ větší cibule a 1–2 vejce. Rybí maso může být z tresky, hejka i vykostěných sladkovodních ryb. Lečo nejlépe připravujte na přepuštěném másle nebo řepkovém oleji.
Co je potřeba
- rybí filé
- rajčata
- cibule
- paprikové lusky
- vejce
- sůl
- pepř
- olej nebo přepuštěné máslo
Krok 1
Rybí filé pokrájíme na menší kousky a opečeme na oleji nebo přepuštěném másle z obou stran. Zmrazené filé před přípravou nerozmrazujeme, necháme ho jen lehce povolit a vkládáme do rozpáleného tuku. Vidličkou ho uvolníme, aby se odspodu nepřipálilo. Opečené kousky ryby vyjmeme a dáme stranou.
Krok 2
Na tuk, který zbyl na pánvi, vložíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule osmažená do světle žluté barvy, přidáme papriku nakrájenou na proužky. Aby byl pokrm hezky barevný, zvolíme zelenou nebo žlutou papriku. Několik minut mícháme a nakonec přidáme rajčata. Rajčata pustí vodu, zvyšte proto teplotu plotýnky, aby se voda rychleji vydusila a zelenina nebyla rozvařená. V této fázi zeleninu osolte, přidejte pepř a pokud máte rádi pálivé lečo, ochuťte špetkou chilli.
Krok 3
Rozklepneme si vejce do misky a vidličkou je promícháme. Vlijeme je na pánev se zeleninovou směsí a mícháme do ztuhnutí. Pak odstavíme a případně dokořeníme.
Krok 4
Podávejte s pečivem nebo vařenými bramborami. Pokrm není vhodný k ohřívání.