Jak připravit zapečené brambory s hermelínem | recept
Zapečené brambory s hermelínem | recept. Jídla zapékaná v troubě šetří čas strávený v kuchyni. Připravují se v jednom pekáčku a není moc ušpiněného nádobí, proto jsou tak oblíbená. Dalším jejich plusem je to, že snadno zpracujete různé zbytky z chladničky. Zapékané brambory s hermelínem jsou takovým snadným a rychlým obědem. Množství potřebných surovin si upravte podle počtu strávníků.
Co je potřeba
- brambory
- sterilovaný hrášek
- cibule
- sýr hermelín
- vejce
- mléko
- sůl
- pepř
- zelená petržel
- červená paprika
- máslo
Krok 1
Brambory si uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a pokrájíme na plátky. Klademe je přes sebe do pekáčku vymazaného máslem. Osolíme a opepříme.
Krok 2
Na vrstvu bramborových plátků rozložíme sterilovaný okapaný hrášek, cibuli nakrájenou na jemné kroužky a červenou papriku, aby pokrm byl hezky barevný. Tuto vrstvu také osolíme.
Krok 3
Ve studeném mléce rozšleháme celá vejce a směsí zalijeme suroviny v pekáčku. Na půl kilogramu brambor dávám čtvrt litru mléka s dvěma vejci.
Krok 4
Nakonec nahoru vyskládáme hermelín pokrájený na plátky a posypeme zelenou petrželkou. Zakapeme malým množstvím rozpuštěného másla a zapečeme při teplotě 200 °C. Podáváme teplé i studené.