Jak na kuřecí vývar s vodnicí a zázvorem | recept proti jarní únavě
Jak na kuřecí vývar s vodnicí a zázvorem | recept proti jarní únavě. Silný kuřecí vývar je jedním ze zaručených léků na únavu, nachlazení a další neduhy, proto Vám i v brzkém jaru určitě přijde vhod. Kromě klasických ingrediencí je v následujícím receptu přidaná i vodnice a zázvor, jehož ostrá a štiplavá chuť dodá vývaru exotický nádech. Polévku můžete doplnit např. krupicovými nočky, které připravíme rychle a snadno během vaření. Posilněte se silným kuřecím vývarem s vodnicí a zázvorem, určitě Vám zachutná.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 1 větší kuřecí křídlo
- 1 cibuli
- 1 menší mrkev
- 1 menší petržel
- kousek celeru
- 1 menší vodnici
- sůl a pepř
- 4 kuličky celého pepře
- 2 kuličky nové koření
- 2 menší bobkové listy
- kousek zázvoru
- špetku sušené petržele a sušeného libečku
Na nočky si přichystejte:
- 1 vejce
- krupice podle potřeby
Krok 1
V prvním kroku si opláchneme kuřecí křídlo, poté ho vložíme do hlubokého hrnce a zalijeme vodou, aby bylo úplně ponořené. Přidáme pepř, nové koření i bobkový list.
Krok 2
Všechnu zeleninu včetně zázvoru oloupeme, a pokud máme větší kusy, překrojíme je na menší. Potom ji postupně nasypeme do hrnce, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu.
Krok 3
Kuřecí polévku vaříme alespoň hodinu, záleží na velikosti křídla. Jakmile je maso i zelenina měkká, všechno vyjmeme a z polévky vylovíme všechno koření, stáhneme plamen na minimum a necháme táhnout asi 20–30 minut, aby se zredukoval objem. Maso obereme a zeleninu nakrájíme na malé kostky. Asi polovinu si odložíme stranou a zbytek uchováme a použijeme na jiné jídlo.
Krok 4
V dalším kroku si připravíme nočky. V mističce rozkvedláme vejce, postupně přisypáváme krupici a zašleháváme metličkou, než se vytvoří hustá kaše, která jde odkrajovat lžičkou. Ke konci vaření necháme nočky uvařit v horkém vývaru, hotové jsou, jakmile vyplavou. Pokud jste nočky připravili příliš velké, vylovte je a překrojte na menší kousky.
Krok 5
Nakonec do polévky nasypte nakrájenou zeleninu a maso a nechte prohřát. Podle chuti osolte a opepřete. Kuřecí vývar rozdělte do talířů, posypte sušenou petrželí a libečkem a podávejte.