Jak připravit tuňákovou pomazánku s tvarohem | recept
Tuňáková pomazánka s tvarohem | recept. Ryby bychom měli do našeho jídelníčku zařazovat častěji. Čerstvé ryby nemáme vždy k dispozici, proto můžeme využít i rybu v konzervě. Protože konzervu můžeme mít po ruce kdykoli. Udělejte si například tuňákovou pomazánku s tvarohem. Tuňák je zdrojem omega-3 mastných kyselin, kvalitních bílkovin, obsahuje řadu minerálních látek a vitamínů. Nezapomeňte jídlo doplnit o zeleninovou oblohu. Jak připravit tuňákovou pomazánku s tvarohem?
Co je potřeba
- 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
- 125 g polotučného tvarohu
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 lžička plnotučné hořčice
- cibule
- citronová šťáva
- pepř
- kari
- sůl
Krok 1
Uvaříme dvě vejce natvrdo. Vejce oloupeme a nakrájíme na drobno. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na drobno.
Krok 2
Obsah konzerv (tuňáka) dáme do misky, přidáme tvaroh a důkladně promícháme. Následně přidáme nakrájená vejce, hořčici, pepř, kari, sůl a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme.
Krok 3
Pomazánku mažeme na pečivo. Doporučuji raději pečivo celozrnné, protože je zdravější. Hotové jednohubky, chlebíčky apod. můžeme ještě dozdobit cibulí.
Místo tvarohu použijte kysanou smetanu, pomazánka bude jemnější. Obměňujte koření podle chuti.