Jak netradičně připravit krutony | recept
Netradiční krutony | recept. Krutony jsou opečené kousky chleba či housky. Jsou velice chutné a nejčastěji je přidáváme do polévek. Tradiční přípravu krutonů zná většina z nás. Ale pojďme si představit přípravu krutonů trochu méně tradiční. Je to opravdová dobrota.
Co je potřeba
- toustový chléb, chléb, bageta
- tvrdý sýr (eidam, parmazán apod.)
- olivový olej
- pepř
Krok 1
Plech vyložíme pečicím papírem. Než budeme pokračovat je dobré si předehřát troubu na teplotu 160 º C.
Krok 2
Na přípravu krutonů potřebujeme toustový chléb, bagetu, chléb nebo jiné pečivo.
Pečivo nakrájíme tradičně na kostičky nebo malé kousky, jaké se nám povedou. Nakrájené kostičky dáme na připravený plech s pečicím papírem.
Následně opepříme, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme olivovým olejem. Všechny ingredience důkladně promícháme.
Krok 3
Takto připravené krutony dáme do trouby. Krutony zapékáme dozlatova. Pečeme přibližně 5 minut v předehřáté troubě při teplotě 160 ºC.
Krok 4
Použití krutonů:
- do polévek,
- do salátů a podobně.
Abychom získali zdravější variantu krutonů, můžeme použít celozrnné pečivo. Doporučuji tuto variantu preferovat.