Jak udělat domácí "nutellu" | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Domácí "nutella" | recept. Mnozí z nás milují čokoládu, čokoládové krémy atd. Nutella, kterou milují nejen děti, není zdravá. Obsahuje totiž cca 30 % tuku a přes 50 % cukru! a řadu dalších nezdravých přísad. Navíc se do ní používá palmový olej, který jak známo ničí nejen naše zdraví, ale i naši planetu.
Proto vám doporučuji vyrobit si domácí čokoládovou pomazánku, která je nesrovnatelně zdravější.
Co je potřeba
- 200 g lískových oříšků
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce medu (nebo dle chuti)
- 2 lžíce kvalitního kakaového prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
Krok 1
Lískové oříšky dáme do mixéru a rozmixujeme.
Krok 2
Postupně přidáme kokosový olej, med, kakaový prášek, špetku soli a vanilkový extrakt. Směs mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne krémová konzistence.
Krok 3
Hotovou čokoládovou pomazánku dáme do uzavíratelné sklenice a skladujeme v lednici.
Krok 4
Domácí čokoládovou pomazánku („nutellu“) můžete
- mazat na pečivo,
- použít k dochucení jídel
- nebo jen tak mlsat :-).
- Místo medu můžete použít například javorový sirup.
- Místo kakaového prášku karob.