Jak připravit kuřecí řízky na divoko | recept
Kuřecí řízky na divoko | recept. Kuřecí maso se těší všeobecné oblibě, ale přece jen je spousta těch, kteří ho moc nemusejí pro jeho fádní chuť. Klasickým příkladem je srovnání pěkně propečeného vepřového řízečku a stejného jídla z kuřecích prsou. Také u vás vítězí vepřové? Recept, který vám dnes nabízíme, je na drůbeží řízky, ale trochu jinak. Chutnají i zapřisáhlým odpůrcům kuřecích prsou. Vyzkoušejte ho i vy.
Co je potřeba
- 6 kuřecích prsních řízků
- 250 g anglické slaniny
- 300 g celeru
- 6 stroužků česneku
- rozmarýn
- sůl
- mletý pepř
- mouka, vejce, strouhanka na trojobal
- sádlo na smažení
Krok 1
Slaninu vybereme tučnější (kuřecí maso je suché) a rozstrouháme ji na hrubém struhadle. Nebojte se, jde to snadno. Můžete i krájet, ale na opravdu malinké kousíčky. Celer rozstrouhejte na jemném struhadle, česnek prolisujte, přidejte sůl, pepř a rozmarýn a promíchejte v kašovitou hmotu.
Krok 2
Kuřecí prsní řízky lehce naklepejte a potřete připravenou směsí. Nechte v chladničce odpočinout několik hodin, nejlépe přes noc.
Krok 3
Řízky i s namazanou směsí obalujeme v trojobalu. Stranu, kde je koření, obalíme dvakrát, aby směs nevytekla, ale zůstala uvnitř. Smažíme v horkém tuku po obou stranách.
Krok 4
Řízky podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Kdo má rád pikantnější maso, může řízky potřít pálivou hořčicí a teprve pak potřít masovo-zeleninovou směsí.