Jak upéct banánovo-tvarohovou bábovku | recept
Banánovo-tvarohová bábovka | recept. Tuto bábovku peču především kvůli dětem. Tvaroh i banány jsou bezesporu suroviny, které mají děti velice rády. Ze zkušenosti vím, že kombinované recepty včetně koláčů u dětí úspěch moc nesklízí. Bábovky jsou proto oblíbenou laskominou, kterou uděláte radost snad všem malým strávníkům a určitě nejen jim. Banány i tvaroh dodávají bábovce vláčnost a lehkou chuť. Recept je poměrně jednoduchý a i když se tato bábovka jako každá jiná peče poměrně dlouho, její přípravu zvládnete za chvíli a o zbytek se už postará trouba.
Co je potřeba
- 125 g másla
- 150 g cukru krupice
- 120 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 300 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžičku skořice (nemusí být)
- 250 g tvarohu
- 2 přezrálé banány
- tuk a hrubou mouku na případné vymazání formy
- moučkový cukr na případné posypání před podáváním
Krok 1
Troubu předehřejeme na teplotu 180 °C. V prvním kroku si s dostatečným časovým předstihem necháme v hlubší míse změknout máslo. Potom k němu přisypeme obyčejný i třtinový cukr a utřeme na krém. Jakmile je krém hladký, rozklepneme do mísy postupně všechna vejce a společně šleháme do pěny.
Krok 2
Do jiné misky dáme oloupané banány a rozmačkáme je vidličkou. Následně je spolu s tvarohem přidáme do vaječné směsi a promícháme.
Krok 3
Hladkou mouku prosejeme, přisypeme k ní kypřicí prášek a případně skořici a postupně přimícháváme do připraveného těsta.
Krok 4
Jakmile se všechny ingredience propojí, vlijeme těsto do bábovkové formy (podle materiálu ji předtím vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou).
Krok 5
Pečicí nádobu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut, záleží též na bábovkové formě. Jestli je bábovka dostatečně propečená zkontrolujeme pomocí špejle. Upečenou bábovku necháme ve formě zchladnout a poté krájíme na řezy, případně pocukrujeme a podáváme.
Do bábovky můžete nakonec ještě přidat trochu vlašských ořechů nebo mandlí.