Jak připravit pikantní silvestrovskou pomazánku | recept
Pikantní silvestrovská pomazánka | recept. Silvestrovskou oslavu si mnoho z nás nedovede představit bez jednohubek, chlebíčků a dalších dobrot. Až budete přemýšlet, jaké pomazánky letos na Silvestra připravit, zkuste pikantní pomazánku se zelenými fazolovými lusky. Možná si ji oblíbíte a budete ji dělat i během roku.
Co je potřeba
- 3 červené papriky
- 3 větší rajčata
- 3 středně velké cibule
- 1 hrst zelených fazolových lusků
- 1 stroužek česneku
- chilli papričky
- 1 lžíce másla
- oregano
- pepř
- sůl
Krok 1
Zelené fazolové lusky uvaříme v osolené vodě. Pak nakrájíme na kousky.
Krok 2
Papriky, chilli papričky, cibuli a česnek nakrájíme. Na pánev dáme máslo a opečeme na něm papriky, chilli papričky, cibuli a česnek.
Krok 3
Nakrájíme rajčata a přidáme je na pánev. Směs dusíme, dokud papriky a cibule nezměknou. Přidáme dušené nakrájené fazolové lusky.
Krok 4
Hotovou směs osolíme a rozmixujeme, aby vznikla hladká pomazánka. Nakonec přidáme čerstvě namletý pepř, oregano a pomazánku případně dosolíme. Místo chilli papričky můžete dát kajenský pepř. Ten vmícháme do směsi současně s pepřem a oreganem.
Zelené fazolové lusky jsou bohaté mimo jiné na minerální látky a obsahují hodně vitamínu C a vitamíny skupiny B. Jejich výhodou je, že jsou nízkokalorické.