Jak udělat bezlepkové trubičky na poslední chvíli | recept
Bezlepkové trubičky | cukroví na poslední chvíli. Následující recept je na cukroví, které zvládnete připravit opravdu na poslední chvíli. Jedná se o nepečené cukroví. Trubičky můžete mít pokaždé jiné, základní předpis je stejný, jen měníte druh ořechů. Vyzkoušené mám vlašáky, mandle, lískové ořechy i arašídy. Pokud si umixujete strouhaný kokos, trubičky půjdou i z něj. Hmota na modelování trubiček musí být tužší, při zpracování surovin se může stát, že bude třeba přidat více ořechů nebo kápnout trochu medu. Vyzkoušejte si připravit snadné, rychlé a chutné trubičky.
Co je potřeba
- 160 g mletých vlašských ořechů
- 160 g moučkového cukru
- 160 g sušeného polotučného nebo plnotučného mléka
- 1 bílek
- Krém na plnění
- Čokoláda na polevu
Krok 1
Moučkový cukr a sušené mléko prosijeme přes síto, abychom je zbavili případných hrudek a nakypřili je. Cukru dáme jen 120 g, zbytek si necháme stranou na podsyp při vyvalování. Přidáme ořechy, promísíme se surovinami v misce a nakonec vyklepneme bílek. Zpracováváme nejprve vidličkou nebo vařečkou a až ke konci rukama. Těsto musí být tužší, nelepivé. Odložíme ho na chvilku do chladu.
Krok 2
Na nepřilnavé podložce z těsta vyvalujeme plát silný asi 2 mm. Podsypáváme moučkovým cukrem, který jsme si odložili stranou při výrobě těsta. Vykrajujeme kolečka, velikost zvolíme podle toho, jak velké cukroví chceme mít. Trubičky uděláme tak, že do středu kolečka přiložíme např. kulatou rukojeť vařečky a okraje přehneme k sobě. Kolečko lehce poprašte cukrem na té straně, kterou budete obtáčet okolo nástroje. Trubičku pak lehce sejmete. Trubičky nechte chvilku na plechu oschnout.
Krok 3
Trubičky namáčejte v čokoládové polevě a plňte libovolným krémem, Nutellou nebo šlehačkou. Skladujte na chladném místě.
Trubičky plňte opravdu až na poslední chvíli. Aby je náplň npříliš nerozmáčela, polijte je čokoládou i zevnitř.