Jak připravit ořechové trojúhelníčky s citronovou polevou | recept bez mouky a pečení
Jak připravit ořechové trojúhelníčky s citronovou polevou | recept bez mouky a pečení. Recept na toto cukroví má hned několik výhod – je naprosto bez mouky a oceníte jej také proto, že se obejdete bez zdlouhavého vykrajování a pečení. Ořechové trojúhelníčky se skládají jen z několika surovin. Jak název napovídá, hlavní ingrediencí jsou ořechy a cukr, které dobře dochutí rum a především citronová poleva. Estetický dojem doladí cukrářské zdobení nebo čokoládová poleva.
Co je potřeba
Na těsto:
140 g krupicového cukru
4 lžíce vody
120 g mletých vlašských ořechů
2 lžíce rumu
cukrářské zdobení nebo čokoládová poleva
cukr moučku na podsypání
Na polevu si připravte:
šťávu z jednoho citronu
cca 4 lžíce cukru moučky
Krok 1
V prvním kroku rozehřejeme všechnu vodu, přidáme k ní cukr a mícháme, dokud se všechen cukr nerozpustí. Jakmile se tak stane, stáhneme hrnec z plamene a přimícháme mleté vlašské ořechy (případně můžete zkusit recept modifikovat a použít např. lískové oříšky) a přilijeme rum. Všechno důkladně promícháme.
Krok 2
Vál i váleček lehce posypeme moučkovým cukrem. Ořechovou hmotu přendáme na vál a opatrně rozválíme na tak tenký plát, co nám těsto dovolí. Jde to poměrně špatně, ale nenechte se zastrašit, s trochou trpělivosti to zvládnete.
Krok 3
Plech lehce polijeme několika kapkami vody a potáhneme jej pečicím papírem, díky vodě snadněji přilne. Ořechové těsto opatrně přeneseme na plech.
Krok 4
Těsto necháme trochu zaschnout. Mezitím si připravíme citronovou polevu. Citron důkladně omyjeme a vymačkáme z něj šťávu. Postupně přisypáváme moučkový cukr a šleháme metličkou, až vytvoříme hustou konzistenci. Citronovou polevu nalijeme na ořechový podklad a rozetřeme do rovnoměrné vrstvy.
Krok 5
Připravené těsto nakrájíme na malé trojúhelníčky, které oddělíme od sebe, aby zaschly samostatně. Následně je posypeme cukrářským zdobením nebo postříkáme čokoládovou polevou polevou. Dobře vypadají i nasekané ořechy nebo kandované ovoce. Trojúhelníčky uchováváme před konzumací v chladu.