Jak upéct duté kokosové rohlíčky | recept
Duté kokosové rohlíčky | recept. Pomalu se blíží Vánoce a je čas si rozmýšlet kolik druhů a jaké cukroví budete péci. Někde se každý rok pečou stále stejné druhy, jinde rádi experimentují a zkoušejí něco nového. Stále více rodin se stravuje podle zásad správné výživy a i cukroví na svátky peče netradiční, ale v souladu s těmito zásadami. Pokud jste přesvědčeni, že jednou za rok vám trocha cukroví a cukr v něm neuškodí, nabízím recept na rohlíčky z kokosové drobenky.
Co je potřeba
- 250 g moučkového cukru
- 125 g strouhaného kokosu
- 125 g másla
- 100 g polohrubé mouky
- polovina sáčku prášku do pečiva
Krok 1
Všechny sypké přísady odvážíme a smícháme v misce. Důkladně je promícháme, aby se prášek do pečiva rovnoměrně rozptýlil a netvořil hrudky. Pak přidáme změklé máslo a rukama vypracujeme drobenku. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme 30 minut odpočinout.
Krok 2
Připravíme si formičky na rohlíčky nebo tyčinky. Nemusíme je vymazávat ani vysypávat, hotové rohlíčky se snadno vyklápějí.
Krok 3
Drobenku natlačíme do formiček do roviny. Drobenka se hezky spojí. Dáme péci do vyhřáté trouby na teplotu 200 °C. Při pečení se rohlíčky nafouknou a uvnitř zůstanou duté.
Krok 4
Rohlíčky se pečou několik málo minut, musí se hlídat. Snadno se připálí. Jakmile je těsto lehce růžové, ihned vyndejte z trouby a formičky vysypte z plechu na studenou podložku, třeba rovnou na kuchyňskou desku.
Krok 5
Rohlíčky vyklápějte klepnutím o podložku formičkou dolů. Samy z formy vyskočí. Kdybyste je vyklápěli klasicky, tím jak jsou nafouknuté, by se rozbily.
Krok 6
Po vychladnutí jsou rohlíčky velmi tvrdé, ale změknou za několik dní. Konce rohlíčků namočte v čokoládě.
Upozornění: S drobenkovým těstem se pracuje o trochu hůře než s klasickým. Pokud vám nepůjde drobenka ideálně ve formičkách spojit, nezoufejte. Pečením se to srovná.