Jak udělat bramborovo-škvarkové pagáče | recept
Jak udělat bramborovo-škvarkové pagáče | recept. Něco malého k zakousnutí, hodí se skvěle k vínu či pivu. Postupujte podle receptu na bramborovo-škvarkové pagáče, který jsem si pro vás připravila.
Co je potřeba
Na 6 ks:
350 g hladké mouky
100 g uvařených prolisovaných brambor
250 g mletých škvarků
2 lžíce zakysané smetany
1 vejce
1 žloutek
sůl, pepř
10 g droždí
Krok 1
Mouku prosejeme a smícháme se škvarky.
Krok 2
Přidáme brambory, zakysanou smetanu, vejce a droždí.
Krok 3
Ochutíme solí a pepřem.
Krok 4
Vypracujeme těsto, které dvakrát přelotíme a pokaždé necháme asi 10 minut odpočinout.
Krok 5
Těsto rozválíme na plát silný asi dva centimetry a na povrchu naznačíme nožem ozdobnou mřížku nebo čtverečky.
Krok 6
Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a formičkou vykrajujeme kolečka.
Krok 7
Rozložíme je na plech a pečeme asi 15 minut dozlatova.