Jak udělat brokolicovo-tuňákovou pomazánku | recept
Jak udělat brokolicovo-tuňákovou pomazánku | recept. Brokolice, vzdálená příbuzná květáku, je v současnosti bezpochyby respektovaným výživovým produktem, který prospívá našemu zdraví. Brokolici vařenou, zapečenou na mnoho způsobů a podob, které lichotí našim chutím a hlavně dodávají tělu tolik prospěšných vitamínů a minerálů, zná již každá rodina, a přesto se nebráníme zkoušet a ochutnat ji s jinými produktovými variacemi. Pokud někteří z vás ještě nevyzkoušeli kombinaci brokolice a tuňáka, tak se přesvědčte, jak je pomazánka brokolicovo-tuňáková chutná, na přípravu nenáročná a pohotová.
Co je potřeba
- konzerva – tuňák ve vlastní šťávě
- čerstvá brokolice
- 2 lžíce tvarohu (vanička)
- trocha citronové šťávy
- koření, sůl, pepř
Krok 1
Brokolici dobře propláchneme a vložíme do vroucí vody. Rychleji se uvaří, když ji "natrháme na růžičky" a krátce povaříme v hrnci s pokličkou. Vodu slijeme nebo brokolici vyjmeme z vody cedníkem a necháme vychladnout.
Krok 2
Brokolici můžeme nyní buď rozmixovat, pokud chcete pomazánku jemnější, anebo ji rozmačkat vidličkou, aby měla hrubší strukturu. Ruční rozmačkání má tu výhodu, že si nezašpiníme další nádobí a malé hrudky brokolice dodávají pomazánce osobitou kresbu a pocitově jsou příjemné na skus.
Krok 3
Rozmělněnou brokolici smícháme s tuňákem ve vlastní šťávě (někteří strávníci jistě nepohrdnou ani tuňákem v oleji), přidáme 2 lžíce vaničkového tvarohu (ten je jemnější a pro spojení ingrediencí vhodnější), zakápneme citronovou šťávou a dochutíme kořením, solí nebo pepřem. Brokolicovo-tuňákovou pomazánku natíráme na pečivo podle vlastní volby, nebo ji můžeme prostřít do misky obložené zeleninou. Přejeme dobou chuť.